Residential House by Studio Toggle Architects

Studio Toggle Architects Exhibits The F.lot Residential House

Studio Toggle Architects, the maker of the award winning project Award Winning F.lot Residential House points out, The F.LOT house is a minimal composition of 2 seemingly floating masses intersecting at right angles. The house is dominated by a 5m cantilever which adds a bit of drama and shades the underlying spaces from the harsh desert sun. A 15m long pool floating above the parking bisects the longitudinal volume which houses the social spaces and the living quarters. The open-plan ground floor is organized on either side of the pool, which is the focal point of the house. The planning is barrier free and tackles the issues of privacy and openness..

Residential House by Studio Toggle Architects Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=49762

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to DesignLancers homepage.

Design Contests
Copyright © 2010 - 2019 DesignLancers - designlancers.com - All Articles